Choď na obsah Choď na menu

Členovia

 

Ľuboš Korenčík, predseda OZ

 

Fotografia Ľuboša Korenčíka

 

Od narodenia býva v Bratislave, časti Nové Mesto. Vyštudoval učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov – dejepis, občianska a etická výchova na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Študoval i na Katedre porovnávacej religionistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského. V roku 2015 pracoval v Nitre v organizácii YMCA ako pracovník s hendikepovanou mládežou.

 

Svoj záujem v rámci dejín zameriava na lokálne dejiny Bratislavy. Má dlhoročné skúsenosti s neformálnym vzdelávaním a dobrovoľníckymi aktivitami na Slovensku aj v zahraničí. Absolvoval viaceré mládežnícke medzinárodné výmeny ako účastník aj ako leader. Zapojil sa do projektu Európska dobrovoľnícka služba v Holandsku (EVS). Spolupracoval s neziskovými organizáciami pracujúcimi s mládežou a s myšlienkou dobrovoľníctva – IMCA Slovakia, Inex Slovakia, Plusko, Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska, LIPA, Strom života, ale aj českým hnutím Brontosaurus.

 

 

Jana Babušiaková

 

Fotografia Jany Babušiakovej

 

Vyštudovala dejiny a teóriu umenia na Trnavskej Univerzite. Okrem umenia a architektúry sa zaujíma o históriu a rôznorodosť kultúry, ktorá sa spája s Bratislavou a okolitými regiónmi. Pracuje na Rakúskom inštitúte. Pravidelne prispieva do novín.

 

 

Lukáš Krajčír

 

Fotografia Lukáša Krajčíra

 

Pôsobí ako doktorand na Katedre slovenských dejín FiF UK v Bratislave. Zaoberá sa českými a slovenskými evanjelickými elitami vo verejnom priestore medzivojnového obdobia. Vďaka programu Erasmus absolvoval v rámci Univerzity Karlovej v Prahe študijno-výskumný pobyt v miestnych archívoch a knižniciach.

 

Svoje teoretické znalosti v odbore slovenských dejín sa snaží preklenúť do populárno-vednej roviny. Pravidelne prispieva článkami do Historickej revue a ďalších periodík. S Dúbravskou televíziou spolupracoval na tvorbe dokumentárneho cyklu „Kam“, v rámci ktorého tvoril odborné podklady pre scenár. V projekte OZ Ladon POzastávka sa zameriava na identifikáciu a interpretáciu osobností, po ktorých boli zastávky pomenované.

 

 

Stanislav Sokol

 

Fotografia Stanislava Sokola

 

Narodil sa v Trenčíne, v súčasnosti žije v Bratislave. Vyštudoval na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK, študoval tiež na Fakulte informatiky Masarykovej univerzity v Brne a na Univerzite v Oslo. Pracuje ako manažér pre IT a asistenčné technológie v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Externe spolupracuje s neziskovou organizáciou Stopka. V minulosti spolupracoval s Centrom podpory pre študentov so špecifickými potrebami na Univerzite Komenského v Bratislave. Bol dlhoročným dobrovoľníkom v Združení nevidiacej a slabozrakej mládeže. Rád sa pozerá na veci okolo seba z trochu inej než bežnej perspektívy. V OZ Ladon pomáha najmä pri tvorbe web stránky a zastáva funkciu kontrolóra združenia.

 

 

Ďalší členovia OZ Ladon:

  • František Kozoň

  • Vladimíra Laššáková

  • Pavol Petrík